Grillkåta

 
  • Grillkåtan Elin 9,2, mysig stuga, 15 sittplatser

 

 

 

  •  Levereras som färdiga element, enkel att montera
  • Alla fönster är isolerglas
  • Dörren är 175 cm hög, godkänt cylinderlås med tre nycklar
  • Tillverkade i tätvuxen norrfuru
  • Väggar dubbelspontade 45×145
  • Grill och skorsten ingår i valfri färg, skorsten med rökspjäll

 

Tillbehörspaket

Varje modell har ett tillbehörspaket eller ett inredningspaket, med anpassat innehåll efter modell och storlek. På varje modell ser Ni vilket tillbehörspaket vi rekommenderat. Givetvis kan man köpa annat tillbehörspaket än det vi rekommenderat.

Köp till förvaringslådor som kan ställa under bänken, som finns att beställa till grillkåtan. Perfekt att förvara te.x ved i. Den har ett handtag och hjul under så den är enkel att dra ut och knuffa tillbaka. Lådan har ett avtagbart botten så man kan lätt städa ur den.                                               Mått på lådan L 98 cm, B 37 cm, H 34 cm

Vedkorg

Förvaringslåda för ved te.x

 

Grill och Skorsten

Vi köper in våra kvalitets grillar och skorstenar från Finland från Polar Metalli Oy.
Grillen är placerad i mitten på kåtan och har träbord runt om. Man kan också lyfta av borden och ha dem i knäet när man äter. Borden bör man lacka innan de tas i bruk. Det underlättar rengöringen av dem. Grillen är väldigt mångsidig och enkelt att använda. Den kan användas med grillkol, briketter eller björkved. Skorstenen är teleskopisk, alltså kan man höja och sänka rökkåpan efter behov. Skorstenen har även ett rökspjäll som gör det enkelt att ”stänga” skorstenen efter sig. Då slipper man få in fåglar och snö i stugan. Grill och skorsten finns i tre läckra färger. Klicka här för att se färgerna och smaskiga recept.

VäggarHalvrund timmer

Väggarna är tillverkade i dubbelspontad norrfuru. Dimension 45×145. Varför vi använder dubbelspontat?
Dubbelsponten gör väggen väldigt stabil och spontningen blir tätare och håller fukt och kyla ute. Den är helt enkelt bättre än enkelspont men också lite dyrare men det är ju kvalité vi vill ha!
Fönster monteras på vägg på fabrik, likaså även foderbrädor och lister.
Se även de täta årsringarna i halvtimret på bilden till höger.

Tak

Taken är tillverkade i furupanel. Vi lägger fast takshingel på taken färdigt på fabriken. Takshingel finns i fyra olika färgalternativ och färgen får väljas fritt. Takshinglet kommer från IcoPal och väldigt vädertåligt.

Färgen på takshinglet till stugan får man välja utan pristillägg.

Takshinglet vi använder är väldigt vädertåligt och passar utmärkt i våra nordiska klimat. Färger som kan väljas är svart,grön,grå och röd

Takschingel, svart Takschingel, grön Takschingel, grå Takschingel, röd

Golv

Trallgolv ingår i alla modeller. Ett spontat furugolv kan väljas till alla modeller. Det spontade furugolvet har även reglar under. Isolering kan läggas till detta golv.