Grillkåtan Elin 9,2

 

IMG_0002

 

  • Tre fönster
  • Tre utvikbara liggplatser
  • Sexkantig
  • Tillbehörspaket 1, finns som tillval
  • M6 grill
  • Vägghöjd 132 cm

 

Tillsammans med familj och vänner kan man tillaga mat och umgås i den sexkantiga Grillkåtan året runt. På sommaren slipper man myggen och regnet förstör inte grillkvällen. Sedan ur minnestider har man samlats runt elden för att umgås och tillaga mat. Detta ger grillkåtan möjlighet till i modernare version.
Grillkåtan kallas också för tomtestuga, eftersom den är väldigt mysig med sina små fönster.

Grillkåtans väggar är tillverkade av dubbelspontat tätfibrigt norrlands furu och golven är trallgolv. Läs här varför dubbelspont är det bästa alternativet i väggen.

Grillkåtan har tre fönster H 37,5 x B 77 cm, varav ett är öppningsbart. Det placeras oftast längst bak, mittemot dörr för att få korsdrag. Men vid monterings kan man placera det öppningsbara fönstret på vilken sida man vill.

Grillkåtan kommer i färdiga element; väggar med fönster på plats, tak med takshingel färdig lagt på varje takelement.  Takshinglet finns att välja mellan fyra olika färgalternativ.

Levereras på en pall med storlek B120 x L240 x H240 cm, vikt 1100 kg.

Grillkåtan är enkel att montera eftersom den kommer i färdiga element. Monteringen kräver minst två man och ungefärlig tid för montering får man räkna cirka 8 timmar.

Det finns olika alternativ för att göra grunden. Till grillkåtan är en grusbädd med lecastenar ett enkel och bra alternativ som grund. Grillen behöver även få luft underifrån för att skorstenen skall dra ut röken. Då gräver man ner 3 stycken luftrör med 90 graders böjar som tillför grillen luft. Tänk på att om den används vintertid att lufttillförseln även måste fungera även om det har kommit snö. Så inte snön täpper till lufttillförseln, för då kan det börja ryka in. Som rör kan man använda avloppsrör. Det är enkelt att arbeta med och har färdiga 90 graders böjar.

Med sina utfällbara liggplatser fungerar grillkåtan även utmärkt som gäst,- fiske,- eller jakt stuga. Eller varför inte lägga sig ned och ta en tupplur efter maten!

Med det mångsidiga grillsystemet kan man te.x. halstra fisk eller steka plättar på den stora gjutjärnsstekpannan. Eldstaden är stabil för att inte välta. Eldstad och skorsten är pulverlackerade med en värmebeständig färg för att klara av de stora värmeväxlingarna.                  Sommartid kan man använda kol istället för ved. på vintern ger veden värme samtidigt som man grillar.