Grillkåtan Mathilda 14,9

 

till hemsida

  • Sittplatser till 21 personer
  • Fyra fönster, varav två öppningsbara
  • åttakantig
  • tre vikbara liggbrädor
  • M6 grill och teleskop skorsten ingår
  • Vägg höjd 132 cm

 

En större variant till grillkåtan.

Grillkåtan är väldigt rymlig och lämpar sig perfekt till campingar, byaföreningar eller skolor, där större grupper samlas för att umgås eller ha konferens.  Även omtyckt som jaktstuga i skogen. Finns det något bättre än att tillaga sig en välförtjänt lunch i en varm grillkåta en regnig höstdag när man är ute på älgjakt, med varmt gott kaffe kokt ovanför öppen eld till efterrätt!

På tre av bänkarna kan man vika upp sovplaster.
Elden har länge varit en samlingsplats.  På den mångsidiga grillen kan man tillaga mat eller varför inte steka mumsiga ”muurinpohja”  plättar. Smarriga plättar som man bara får till på en gjutjärnstekpanna ovan eld. Klar favorit bland barnen (även de större).
Man kan använda torr ved, grillkol eller briketter på grillen. Grill och skorsten finns i två läckra färger.

Kåtan har fyra stycken fönster, varav två är öppningsbara. Storlek på fönster är H37,5xB77 cm.

Grillkåtan kan även fås som grillhus modell. Det innebär att väggarna är högre och fönstren sitter högre upp och är större.

Tillbehörspaket eller inredningspaket som det också kan kallas, finns som tillval till grillkåtan. Den innehåller bl a renfällar, trätallrikar, kåsor, bestick, renhornsmjöl, ”mobil” mm.
Renhornsmjölet kallas också för lappmännens viagra.

Som tillval finns även en förvaringslåda att köpa till. I den kan man förvara ved eller annat, enkelt under sittbänken. Lådan har även hjul under sig så man kan enkelt dra och skjuta in den igen. Den har även ett avtagbart botten för att man enkelt kan städa ur den.

Taket är försett med vädertåligt takpapp, det finns i fyra färgalternativ. Svart, grå, röd eller grön.
Vi har även enligt kunds önskemål byggt skötbord till förskolor så småfolket får sig en torr blöja, på en mjuk renfäll!

Grillkåtan levereras på en pall av storlek, B120xL290xH240 cm, vikt 1500 kg. Den kommer i färdiga element. Den är monteringsfärdig. Monteringen kräver minst två man och cirka 8 timmar får man räkna med innan man får börja grilla. Monteringsanvisning medföljer.
Kommentar från kund;

”Hej på er nu är vi helt klar med grillkåtan Mathilda som vi fick förra veckan , de blev kanon bra!” 20131125