Combikåtan Maximus 14,9

 

 • 8 kantig, oval12231171_10156203910180463_1882925017_n
 • 3 stora fönster på grillsida + 1 fönster i bastu
 • Kota Luosto VS
 • M6 grill och skorsten
 • 5 sittplatser i bastu
 • 10 sittplaster på grillsidan
 • Vägghöjd 178 cm

 

Combikåtan Maximus är en populär modell eftersom den har både bastu och grillkåta.

Tillaga familjemiddagen i grillen. Väldigt mysigt att sitta och äta runt elden. Eller varför inte ordna en bastu-och grillkväll i vännernas sällskap.

Finns inga dåliga väder som hindrar att ha en grillfest. Varken regnet eller snön. Sommartid kan man använda kol eller briketter i grillen. Vintertid blir det mysigast och varmast med björkved.      I den mångsidiga stabila eldstaden finns det många alternativ för att tillaga maten. Det ingår en halster, där du kan halstra fisken eller grilla köttet. Ett grillgaller och en krok där du kan hänga kaffepannan. Runt grillen finns ett gnistgaller och  sex stycken bord i trä, de kan enkelt hakas av och man kan ha dem i knäet när man äter.

Skorstenen har en rökspjäll och är höj och sänkbar. Skorstenens huv har även hållare för värmeljus för att skapa ännu mer stämning. Eldstad och skorsten är tillverkade i stabilt material och pulverlackerade med värmebeständig färg för att klara av den snabba värmeväxlingen. Därför flagnar inte färgen bort. Skorstenen har även en rökspjäll.

Bastun har underbar ånga och värme. Bastuns lavar är designade så att de är väldigt sköna att sitta på och ger ett exklusivt uttryck till bastun. Träslaget i lavarna är gran. Lavarna kan även fås i andra träslag te.x värmebehandlad asp. Värmebehandlade träslag behöver egentligen ingen behandling eftersom träet redan är behandlat med värme. Bastun rymmer fem personer sittandes åt gången. Bastun är också försedd men en tvättbänk som är placerad under fönstret, där kan man placera vattenbaljan och sitta och tvätta sig.

Kaminen i bastun är en ordentlig kamin från Kota. En kamin tillverkare i Finland som har tillverkat hållbara kaminer sedan 30-talet. Kaminen som ingår heter Kota Luosto VS. Till formen är det rund och passar utmärkt i Combikåtan. VS betyder att den har ett varmvattenbehållare. Den rymmer 30 liter. Så samtidigt när du eldar i kaminen värmer du varmvattnet för att tvätta dig med. Man behöver alltså ingen separat kamin att elda i för att få varmvatten.

Golvet är ett reglat och spontat furugolv. Till det finns isolering som tillval.  Isoleringen är ett material som inte suger åt sig fukt alls.

Tips om hur du behandlar din bastu  hittar du under vanliga frågor.

Varför inte placera en badtunna utanför Combikåtan då har man ett eget spa på tomten.

Tillval till Combikåtan Maximus:

 • Tillbehörspaket 4
 • Isolering till golv
 • Behandlingspaket för invändig behandling av bastu
 • Lavar i värmebehandlad asp