Lusthus

 

 

  • Ett smycke till trädgården
  • Full ståhöjd i alla lusthus
  • Levereras som färdiga element, enkel att montera
  • Isolerglas fönster
  • Tillverkade i tätvuxen furu från norr
  • Grill med halster och grillgaller
  • Teleskop skorsten med rökspjäll

 

 

Grill och Skorsten
På den mångsidiga grillen lagar du den mest avancerade grillade middagen eller grillar helt enkelt korven. det är bara fantasin som sätter gränserna. Vi köper in våra kvalitets grillar och skorstenar från Finland från Polar Metalli Oy. De pulverlackeras för att få den mest tåliga ytan som klarar de stora temperaturväxlingarna.
Grillen är placerad i mitten på lusthuset och har träbord runt om. Grillen är väldigt mångsidig och enkelt att använda. Den kan användas med grillkol, briketter eller björkved. Borden kan enkelt tas bort och ha dem i knäet när man äter. Skorstenen är teleskopisk, alltså kan man höja och sänka rökkåpan efter behov. Nu har vi även rökspjäll i skorstenen. Grill och skorsten finns i tre läckra färger. Klicka här för att se färgerna.

Tillbehörspaket
Varje lusthus har ett tillbehörspaket eller ett inredningspaket, med anpassat innehåll efter modell och storlek. På varje lusthus ser Ni vilket tillbehörspaket vi rekommenderat. Givetvis kan man köpa annat tillbehörspaket än det vi rekommenderat.

DSC_0008

Som tillval finns även en förvaringslåda att köpa till. I den kan man förvara ved eller annat, enkelt under sittbänken. Lådan har även hjul under sig så man kan enkelt dra och skjuta in den igen. Den har även ett avtagbart botten för att man enkelt kan städa ur den.

 

VäggarHalvrund timmer
Lusthusets väggar är tillverkade i dubbelspontad halvrund timmer med dimension 45×145.

Varför vi använder dubbelspontat?
Dubbelsponten gör väggen väldigt stabil och spontningen blir tätare och håller fukt och kyla ute. Den är helt enkelt bättre än enkelspont men också lite dyrare men det är ju kvalité vi vill leverera!
Isolerglas fönster monteras färdigt på väggelementen på fabriken, likaså även foderbrädor och lister. Vilket underlättar monteringen.
Se även de täta årsringarna i halvtimret på bilden till höger.

Tak
När vi tillverkar taken så tillverkas de stabila och hållbara för att i våra nordligaste klimat klara de stora påfrestningarna av snön. Det är hela takelement som levereras för att de ska bli så stabila som möjligt. T.ex ett sexkantigt lusthus har sex stycken takelement. Vi lägger fast takshingel på färdiga taken färdigt på fabriken. Färgen på takshinglet till stugan får man välja, de finns i svart, rött, grått eller grönt. Takshinglet vi använder är väldigt vädertåligt och passar utmärkt i våra nordiska klimat.

 

Golv
Ett tätt trallgolv ingår i alla lusthus. Ett spontat och reglat furugolv kan väljas till alla lusthusen. Det spontade furugolvet har även reglar under. Det reglade och spontade golvet kan även isoleras färdigt på fabrik. Då slipper man kallras från marken och gör det varmt och skönt att använda lushuset vid kyligare väder.