Om oss

Vem är då Arctic Wood AB? Jo, vi är en fabrik i norra Sverige som tillverkar olika gårdsbyggnader för att förgylla din dag. I sortimentet hittar du olika modeller av bastun, familjebastun, bastu för campingen, funkisbastu, bastu för stugan, bastu med relax och bastun med eller utan omklädningsrum. Grillkåtor och Lusthus finns också i olika storlekar, den lilla mysiga tomtestugan med små fönster och den präktiga ögonstenen för din trädgård. Ja, du ser vi har försökt hitta modeller för alla smaker och behov. Kanske vill du ha ett eget spa på tomten, då finns även badtunna i vårt sortiment. Bastu med relax och en varm badtunna, skulle inte det sitta fint på fredagkväll?? Vill du göra ändringar i standard modellen eller har en egen idé på modell så brukar vi lösa det också! Som vi i Tornedalen brukar säga: -Det löser sig!

Vi har även en webshop som vi säljer spännande produkter för bastu och spa.

Hur kom vi till? Våra produkter såg dagsljuset första gången 2005 genom Seskarö Bygg och Hyvleri. År 2010 tyckte vi att nästa steg skulle bli att ombilda bolaget till aktiebolag och p.g.a. exporten och kontakten med olika länder tyckte vi att vi var i behov av ett enklare och mer internationellt namn. Så nu heter vi Arctic Wood AB och firar 10 års jubileum i år.

Under 2010 hittade vi också större lokaler som vi hade sökt efter, så vi flyttade fabriken till nya lokaler i Nikkala.
Vi har alltså egen fabrik och sköter försäljningen direkt från fabriken.

Nikkala är en by 11 km söder om Haparanda och den finska gränsen.

Bastu kulturen är viktig för oss och det märks i våra bastumodeller. Vi vill dela med oss av vår kunskap inom bastubadet. Att fler får tillfälle att känna av njutningen och renhetskänslan man får i en bastu. Vi har tänkt på alla viktiga detaljer i bastu. Eftersom vi själva använder bastu flitigt så har det gjort oss väldigt kräsna pårätta känslan i bastu och samtidigt skall det se bra ut också.

Vi vill måna om vår miljö här på jorden. När vi köper in material så gör vi det allra helst lokalt för att minska transportsträckorna och även bevara jobben i glesbygden. Träet vi använder i våra byggnader är i huvudsak tätfibrig norrfuru. Precis som den heter så är den väldigt tät, för att den långsamt växer i de norra skogarna.

Alla fönster är tvåglasfönster och dörrarna har godkända lås. Alla modeller levereras som obehandlade och kan behandlas efter eget tycke, t.ex. kan man måla, olja eller lacka.

Vi har ett visningsområde på fabriken, där står Bastu kåtan Royal 9,2, Lusthus Ellen 9,2, Grillkåta Elin 9,2 och en lekstuga uppställda.

Produkterna kan också får som handikappanpassade.

Hoppas Du hittar någon produkt hos oss som ger Er ljusglimten i vardagen.

Välkommen att besöka eller kontakta oss!